Eva Kaili, vicepreședinte PE, arestată pentru corupție - Prima News

Eva Kaili, vicepreședinte PE, arestată pentru corupție

Scandal de corupție la Parlamentul European. Vicepreședinta instituției a fost arestată la Bruxelles și este acuzată de spălare de bani în cadrul unei anchete care vizează suspiciuni de corupție care implică Qatarul. Alte patru persoane au fost reținute în acest caz.

Grecoaica Eva Kaili, unul dintre cei 14 vicepreședinți ai Parlamentului European, a fost reținută de polițiștii din Belgia după ce o anchetă a scos la iveală că ar fi implicată într-un dosar de corupție. Potrivit anchetatorilor, Qatarul, țara care organizează Campionatul Mondial de Fotbal, este suspectată că ar fi influențat deciziile economice și politice ale Parlamentului European prin plata unor sume de bani substanțiale sau prin oferirea de cadouri importante.

Ancheta a fost condusă timp de patru luni de un judecător financiar din Bruxelles și vizează corupția și spălarea de bani. Alte patru persoane au fost reținute, printre care și un eruroparlamentar italian. În urma a 16 percheziții care au avut loc în capitala Belgiei, polițiștii au descoperit aproximativ 600 de mii de euro numerar.

Cadourile și banii erau oferite pentru a îmbunătăți reputația Qatarului la Bruxelles, asta după ce țara a fost aspru cirticată din cauza nerespectării drepturilor omului. În urma scandalului, Eva Kaili a fost demisă din partidul din care făcea parte în Grecia.

foto: twitter.com/evakaili

Total
0
Shares
Total
0
Share