Eva Kaili, vicepreşedinte PE, arestată pentru corupţie

Eva Kaili, vicepreşedinte PE, arestată pentru corupţie

Scandal de corupţie la Parlamentul European. Vicepreşedinta instituţiei a fost arestată la Bruxelles şi este acuzată de spălare de bani în cadrul unei anchete care vizează suspiciuni de corupţie care implică Qatarul. Alte patru persoane au fost reţinute în acest caz.

Grecoaica Eva Kaili, unul dintre cei 14 vicepreşedinţi ai Parlamentului European, a fost reţinută de poliţiştii din Belgia după ce o anchetă a scos la iveală că ar fi implicată într-un dosar de corupţie. Potrivit anchetatorilor, Qatarul, ţara care organizează Campionatul Mondial de Fotbal, este suspectată că ar fi influenţat deciziile economice şi politice ale Parlamentului European prin plata unor sume de bani substanţiale sau prin oferirea de cadouri importante.

Ancheta a fost condusă timp de patru luni de un judecător financiar din Bruxelles şi vizează corupţia şi spălarea de bani. Alte patru persoane au fost reţinute, printre care şi un eruroparlamentar italian. În urma a 16 percheziţii care au avut loc în capitala Belgiei, poliţiştii au descoperit aproximativ 600 de mii de euro numerar.

Cadourile şi banii erau oferite pentru a îmbunătăţi reputaţia Qatarului la Bruxelles, asta după ce ţara a fost aspru cirticată din cauza nerespectării drepturilor omului. În urma scandalului, Eva Kaili a fost demisă din partidul din care făcea parte în Grecia.

foto: twitter.com/evakaili

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt