Viaţa unui copil depinde de o semnătură sau de bani

Viaţa unui copil depinde de o semnătură sau de bani

Revoltă, neputinţă, disperare. Sunt cuvintele care descriu drama trăită de părinţii unui băieţel bolnav de cancer. Copilul ar putea merge la tratament în Franţa, acolo unde are o şansă. Numai că şefa de secţie din România refuză să semneze pentru formularul european, care ar permite tratamentul gratuit la Paris. Acum, părinţii încearcă să strângă bani din donaţii. Atenţie, urmează detalii care vă pot afecta emoţional!

Este durerea unei mame care ar da orice să se pună în locul copilului, dar nu poate. La 7 luni, William-Solomon a fost diagnosticat cu o tumoră pe creier, în stadiul patru. Părinţii s-au interesat şi au aflat că cel mai bun tratament este la o clinică din Franţa. Ar putea merge acolo gratuit, prin intermediul formularului E112. Numai că s-au lovit de refuzul şefei de secţie de la Institutul Oncologic Bucureşti.

Curele de chimioterapie din România nu au funcţionat până acum, iar starea copilului se degradează de la o zi la alta, sub ochii părinţilor. La 10 luni, William cântăreşte doar patru kilograme şi jumătate. Pentru ca un pacient să beneficieze de formularul E112 este nevoie ca medicul să admită că tratamentul nu se poate acorda la timp în România. Am încercat să obţinem un punct de vedere de la şefa de secţie.

În lipsa semnăturii, părinţii au început să strângă bani din donaţii, astfel încât să plătească tratamentul la clinica din Fanţa. Costurile sunt uriaşe: 370.000 de euro. Dar înseamnă şansa la viaţă.

Puteţi fi alături de William şi de părinţii lui printr-o donaţie într-unul dintre conturile familiei. Teodora a învăţat să îşi înfrângă lacrimile şi să fie puternică, pentru fiul ei. Şi noi o putem sprijini în cea mai importantă luptă: pentru viaţă.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt