Veşti bune pentru sportul românesc

Veşti bune pentru sportul românesc

Mai mulţi bani pentru sportul juvenil! Primăriile vor aloca mai mult de o treime din bugetul dedicat sportului pentru copii şi juniori. Proiectul a trecut deja de Camera Deputaţilor şi merge spre promulgare la preşedintele Klaus Iohannis.

Sportul românesc primeşte o mână de ajutor! Camera Deputaţilor a adoptat un proiect de lege care obligă
primăriile să aloce cel puţin 30% din bugetul pentru sport către copii şi juniori. Este o creştere semnificativă, în condiţiile în care până acum, copiii primeau doar 4% din buget. Restul mergea la seniori.

Autorităţile locale pot finanţa orice ramură sportivă şi orice tip de structură sportivă, de drept public sau privat. Condiţia este ca structura sportivă să se afle pe raza unităţii teritorial-administrative respective.

Scopul acestui proiect este ca antrenorii de la copii şi juniori să aibă salarii decente, iar cei mici să beneficieze de condiţii care să le uşureze drumul spre performanţă. În acest moment, primăriile acordă bani pentru activităţile sportive ale mai multor cluburi, chiar şi de fotbal. Noul proiect nu pare să afecteze cluburile din prima ligă.

CSM Bucureşti este clubul local cu cel mai mare buget din România. Peste 9 milioane de euro au fost alocate în 2022. Cea mai mare parte din buget a mers la echipa de handbal feminin, care joacă an de an în Liga Campionilor. Conform noii legi, 2,7 milioane de euro vor ajunge către copii şi juniori.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt