Verde pentru modernizarea semaforizării în Bucureşti

Verde pentru modernizarea semaforizării în Bucureşti

Şoferii din Bucureşti pierd zi de zi zeci de minute în trafic din cauza intersecţiilor prea aglomerate. Deşi aproape 250 dintre ele sunt dotate cu semafoare inteligente, sistemul nu dă randament. Tot în ambuteiaje ajungem. Primarul General a dat însă undă verde modernizării reţelei de semaforizare.

Peste 450 de intersecţii din Capitală vor intra în rândul celor smart. Potrivit unui studiu recent, Bucureştiul e oraşul cu al treilea cel mai aglomerat trafic din Uniunea Europeană.

Claxoane, nervi şi înjurături printre dinţi. Sunt cele mai întâlnite elemente în traficul din Bucureşti. O parte din sistemul de semaforizare din Capitală este, teoretic, inteligent, însă şoferii spun că nu se simte acest lucru. Explicaţia ar fi că semafoarele care fac parte din sistemul inteligent sunt prea puţine şi prost distribuite în oraş.

Practic, cu ajutorul unor senzori din asfalt şi a imaginilor monitorizate în permanenţă de la centrul de control, acest sistem inteligent ar trebui să fluidizeze traficul. În viitor, sistemul ar urma, totuşi, să fie îmbunătăţit. Primarul general a semnat contractul de finanţare prin care alte 464 de intersecţii şi treceri semaforizate vor fi modernizate.

Proiectul se va realiza prin Planul de Redresare şi Rezilienţă şi ajunge la 25 de milioane de euro. El va presupune şi montarea în Capitală a 220 de staţii de încărcare pentru maşinile electrice.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt