SEBASTIAN ZACHMANN

SEBASTIAN ZACHMANN

Sunt absolvent de Filosofie, unde am învăţat cea mai importantă lecţie a jurnalismului: să pun întrebări. Mă strecor, ca Insider politic, în cotloanele puterii, dar şi în faldurile din mintea politicienilor, pe care-i descos după o reţetă bazată pe interogaţie, fler şi, uneori, pe zâmbet. Eu obţin răspunsurile, tu tragi concluzia!

”Gândeşte cu mintea ta!” nu e doar o deviză, e un mod de viaţă.  În timpul masterului, am obţinut o bursă Erasmus în Spania, unde am locuit jumătate de an. M-am întors în România cu gândul să-mi închei definitiv socotelile şi să plec, din nou, în străinătate.

Azi, diaspora ar mai fi numărat un român, dar m-am îndrăgostit de presă şi am rămas în ţară. Însă mă simt cetăţean al universului, nu neapărat al statului care mi-a eliberat paşaportul. Am ţipat după Donald Trump la Casă Albă, i-am pus întrebări Angelei Merkel la Berlin şi preşedintelui Franţei la Élysée, am fost invitat la seminarii organizate de NATO şi ONU. Particip frecvent la sesiunile Parlamentului European de la Bruxelles şi Strasbourg.

Mă închin la un singur idol: adevărul.

De luni până vineri, de la ora 18:00, este invitat la emisiunea România politică, alături de Larisa Bernaschi.

Realizează şi prezintă INSIDER POLITIC, duminică, de la ora 18:00

 

Afla mai multe despresebastian zachmann
Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt