Vasile Dîncu: Văzând evoluţiile din ultima vreme, la nivel intuitiv aş putea să spun că anul acesta se va găsi o soluţie de oprire a conflictului din Ucraina / Nu e exclus să se ajungă la un conflict îngheţat - Prima News

Vasile Dîncu: Văzând evoluţiile din ultima vreme, la nivel intuitiv aş putea să spun că anul acesta se va găsi o soluţie de oprire a conflictului din Ucraina / Nu e exclus să se ajungă la un conflict îngheţat

Fostul ministru al Apărării, preşedintele Consiliului Naţional al PSD, Vasile Dîncu a declarat luni, în emisiunea Proiect de ţară România, de la Prima news TV, că văzând evoluţiile din ultima vreme, la nivel intuitiv, ar putea să spună că anul acesta se va găsi o soluţie de oprire a conflictului din Ucraina, el precizând că nu e exclus să se ajungă la un conflict îngheţat în zonă.

”Nu pot să fac prognoze, nu am elemente de genul acesta, cred totuşi, văzând evoluţiile din ultima vreme, la nivel intuitiv, aş putea să spun că anul acesta se va găsi o soluţie de oprire a conflictului, de oprire a războiului. Dar asta nu se poate face decât prin negocieri, probabil”, a spus Vasile Dîncu.

El a arătat că nu ştie care va fi forţa de negociere a Ucrainei la acel moment, crede însă că se va ajunge până la urmă la o modalitate de negociere.

”Nu e exclus să se ajungă la un conflict îngheţat, cum s-a mai întâmplat în zonă. Dar firesc car fi ca acest război în care se pierd vieţe de civil, de militari, ar trebui oprit. Ce se va întâmpla este foarte greu de spus, am citit zeci de scenarii”, a mai spus Vasile Dîncu. 

Total
0
Shares
Total
0
Share