Vasile Dîncu - la reuniunea miniştrilor Apărării în Formatul B9

Vasile Dîncu - la reuniunea miniştrilor Apărării în Formatul B9

Ministrul Apărării Naţionale, Vasile Dîncu, a participat luni la reuniunea miniştrilor Apărării din statele membre ale Formatului "Bucharest Nine" - B9 desfăşurată în sistem video-conferinţă, anunţă MApN.

La evenimentul co-organizat de Polonia şi România au participat miniştrii Apărării din statele membre ale iniţiativei (Bulgaria, Cehia, Estonia, Letonia, Lituania, Polonia, România, Slovacia, Ungaria), precum şi secretarul britanic al apărării, Ben Wallace, asistentul secretarului american al Apărării pentru securitate internaţională, Celeste Wallander şi asistentul Secretarului General al NATO pentru politica de Apărare şi Planificare, Patrick Turner.

Reuniunea a reprezentat o ocazie de armonizare a poziţiilor miniştrilor apărării din statele B9, pe teme de interes comun, în pregătirea reuniunii NATO din 16 iunie de la Bruxelles, dar şi a Summit-ului NATO de la Madrid, din 29 şi 30 iunie.

Ministrul român al Apărării Naţionale a subliniat, în context, relevanţa viitorului Summit B9, găzduit de România, vineri, pentru coagularea poziţiilor statelor membre B9, în perspectiva viitorului Summit Aliat.

Discuţiile s-au axat cu precădere pe eforturile de consolidare a posturii NATO de descurajare şi apărare pe flancul estic, adoptarea Noului Concept Strategic al Alianţei, precum şi evoluţia situaţiei de securitate regională.

Oficialul român a evidenţiat faptul că invadarea Ucrainei de către Federaţia Rusă afectează drastic stabilitatea din regiunea noastră, iar impactul agresiunii asupra Ucrainei este semnificativ.

agerpres.ro

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt