Variola maimuţei se extinde. Încă trei ţări anunţă că au depistat primele cazuri

Variola maimuţei se extinde. Încă trei ţări anunţă că au depistat primele cazuri

Încă trei ţări au anunţat primele cazuri de variolă a maimuţei. Este vorba despre două ţări europene, Cehia şi Slovenia, şi despre Emiratele Arabe Unite, primul stat din Golf care înregistrează infectări, scrie BBC.

În Emiratele Arabe Unite, oficialii din domeniul sănătăţii au anunţat că a fost detectat un caz la o persoană care a vizitat recent Africa şi care primeşte acum tratament medical. Autorităţile sanitare spun că sunt „pe deplin pregătite” pentru a gestiona orice focar, adăugând că au existat protocoale de supraveghere timpurie pentru detectarea bolii.

Până acum sunt peste 230 de cazuri, confirmate şi suspecte, în 20 de ţări în afara Africii.

Experţii se aşteaptă că numărul infectărilor să crească, dar sunt de părere că riscul pentru populaţia generală rămâne scăzut.

Organizaţia Mondială a Sănătăţii spune că focarele care au început să apară în ultimele săptămâni nu sunt normale, dar pot fi controlate.

Variola maimuţă este de obicei asociată cu călătoriile în Africa Centrală sau de Vest, dar unele dintre cazurile care au apărut în afara acestor ţări nu au avut nicio legătură cu vreo călătorie acolo.

De obicei durează între cinci şi 21 de zile pentru ca primele simptome să apară. 

agerpres.ro

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt