Varianta Omicron şi o furtună hibernală au perturbat transportul aerian

Varianta Omicron şi o furtună hibernală au perturbat transportul aerian

Îmbarcarea într-un avion a fost o cursă cu obstacole în Statele Unite, duminică, în plină perioadă de revenire după vacanţele de Crăciun, cu peste 2.500 de zboruri anulate ca urmare a condiţiilor meteorologice nefavorabile şi a perturbărilor asociate variantei Omicron a coronavirusului, informează AFP luni.

Statele Unite au fost traversate începând de sâmbătă de furtuna de iarnă Frida, iar în jurul orei locale 19:30 (00:30 GMT) au fost anulate 2.599 de zboruri interne, cu plecare sau sosire în Statele Unite, comparativ cu 2.750 pentru întreaga zi de sâmbătă, conform site-ului FlightAware. Aceasta a reprezentat mai mult de jumătate din cele 4.312 de zboruri anulate la nivel mondial la aceeaşi oră.

Peste 15.000 de zboruri au fost amânate în întreaga lume, dintre care 7.561 în Statele Unite.

Vânturile puternice, inundaţiile şi ninsorile s-au adăugat perturbărilor din Statele Unite care au afectat timp de o săptămână întregul sector aerian la nivel mondial.

Varianta Omicron extrem de contagioasă îi împiedică pe mulţi piloţi şi membri ai personalului de zbor sau de la sol să vină la serviciu, fiind bolnavi sau cazuri contact.

Această lipsă de personal obligă companiile să îşi reducă planurile de zbor. Weekendul trecut, imediat după Crăciun, aproximativ 7.500 de zboruri au fost anulate în întreaga lume.

agerpres.ro

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt