Vânt cu puterea unui uragan în unele zone din România - Prima News

Vânt cu puterea unui uragan în unele zone din România

De la primăvară cu temperaturi mai mari decât în mod normal la un episod de iarnă în toată regula! În mai puțin de 24 de ore frigul a luat locul căldurii. În anumite zone vântul a bătut atât de puternic încât a putut fi comparat cu un uragan de grad 1. A luat pe sus acoperișuri, a pus în pericol șoferii sau a distrus solariile din gospodăriile oamenilor.

Scăderea bruscă a temperaturilor pune însă în pericol și livezile. Ca să nu piardă recolta oamenii au găsit metode inedite de a proteja mugurii abia ieșiți. Atenție, urmează imagini și detalii care vă pot afecta emoțional!

Sunt imagini filmate în comuna doljeană Călărași. Vântul a bătut cu atâta putere încât localnicii s-au trezit cu solariile puse la pământ, peste noapte. Pagubele sunt uriașe. La Brăila, doi șoferi au văzut moartea cu ochii după ce, vântul puternic a smuls copertina de la remorca unui camion aflat în mers. Mai multe bucăți de metal s-au desprins și au fost aruncate peste parbrizul unui alt camion. Șoferul acestuia a fost transportat la spital.

Vântul a făcut prăpăd și în nordul țării. La Iași, vântul a doborât un copact peste o stație de tramvai. Sunt zone în care vântul a suflat cu puterea unui uragam de gradul 1. Cel mai rău a fost în Județul Sibiu. În zonele de munte a început chiar să ningă. În Pasul Tihuța și Poiana Stampei, drumarii au intervenit ca să curețe șoselele.

E iarnă în toată regula și pe Transfăgărășan, la cota 2000. Iar la Cavnic, zăpada depășește 70 de centimetri. Temperaturile extrem de scăzute, din această perioadă, fac prăpăd în livezi. Localnicii încearcă să găsească soluții ca florile pompilor fructiferi să nu înghețe.

Un pomicultor din județul Alba a găsit o metodă inedită pe care o folosește de ani buni. Meteorologii spun că vremea va fi, în continuare, rece și în următoarele zile.Total
0
Shares
Total
0
Share