Vând pericol pe post de artificii

Vând pericol pe post de artificii

A început vânătoarea celor care comercializează articole pirotehnice ilegale. Mai ales că în această perioadă sunt nenumărate anunţuri de vânzare de acest fel. Mediul online este un punct de plecare pentru depistarea unor astfel de comercianţi, aşa că poliţiştii urmăresc fiecare anunţ pentru a-i prinde pe făptaşi. Există şi artificii care pot fi folosite legal în perioada sărbătorilor.

Pasiunea pentru articole pirotehnice este una veche pentru români. Aşa că în perioada sărbătorilor de iarnă caută să cumpere astfel de petarde sau artificii care să îi ajute să facă spectacol, cred ei. Deşi ilegale, articolele pirotehnice încă se vând, iar unele dintre ele pot fi un real pericol, chiar dacă par inofensive.

Articolele pirotehnice de divertisment din categoriile F2, F3, şi F4, cele de scenă, dar şi articolele pirotehnice din categoria P2 sunt interzise din motive de securitate. Există însă şi articole pirotehnice legale.

Numai că pe piaţă sunt mulţi comercianţi care vând ilegal articole pirotehnice pericouloase, aşa că poliţiştii au început deja vânătoarea lor. Amenda pentru cei care le vând porneşte de la 5.000 de lei. Problema e că aceste artificii pot duce la accidentări grave. Pentru multe persoane, pocnitorile sunt un coşmar în această perioadă.

Articolele pirotehnice legale trebuie să aibă inscripţionate în limba română denumirea, clasa/categoria din care fac parte, instrucţiunile de folosire, termenul de garanţie, precum şi pericolele care apar la păstrarea, depozitarea, manipularea sau folosirea lor.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt