Vând pericol pe post de artificii - Prima News

Vând pericol pe post de artificii

A început vânătoarea celor care comercializează articole pirotehnice ilegale. Mai ales că în această perioadă sunt nenumărate anunțuri de vânzare de acest fel. Mediul online este un punct de plecare pentru depistarea unor astfel de comercianți, așa că polițiștii urmăresc fiecare anunț pentru a-i prinde pe făptași. Există și artificii care pot fi folosite legal în perioada sărbătorilor.

Pasiunea pentru articole pirotehnice este una veche pentru români. Așa că în perioada sărbătorilor de iarnă caută să cumpere astfel de petarde sau artificii care să îi ajute să facă spectacol, cred ei. Deși ilegale, articolele pirotehnice încă se vând, iar unele dintre ele pot fi un real pericol, chiar dacă par inofensive.

Articolele pirotehnice de divertisment din categoriile F2, F3, și F4, cele de scenă, dar și articolele pirotehnice din categoria P2 sunt interzise din motive de securitate. Există însă și articole pirotehnice legale.

Numai că pe piață sunt mulți comercianți care vând ilegal articole pirotehnice pericouloase, așa că polițiștii au început deja vânătoarea lor. Amenda pentru cei care le vând pornește de la 5.000 de lei. Problema e că aceste artificii pot duce la accidentări grave. Pentru multe persoane, pocnitorile sunt un coșmar în această perioadă.

Articolele pirotehnice legale trebuie să aibă inscripționate în limba română denumirea, clasa/categoria din care fac parte, instrucțiunile de folosire, termenul de garanție, precum și pericolele care apar la păstrarea, depozitarea, manipularea sau folosirea lor.

Total
0
Shares
Total
6
Share