Val neobişnuit de pneumonii severe la copii

Val neobişnuit de pneumonii severe la copii

Mulţi copii ajung la urgenţe cu insuficienţă respiratorie şi au nevoie de oxigen. Este un fenomen atipic pentru această perioadă a anului, spun medicii, deoarece această afecţiune apare mai mult în lunile de iarnă. Din fericire, micii pacienţi răspund tratamentului cu cortizon şi oxigen.

Specialiştii pun totul pe seama pandemiei de COVID 19, atunci când copiii care au trecut prin boală s-au ales cu un sistem imunitar foarte slăbit.

Am discutat la FOCUS acest subiect cu Doina Pleşca, profesor universitar doctor, medic pediatru, care spune că asistăm la o explozie a cazurilor deoarece ,,şcoalile s-au deschis pe 5 septembrie, măsurile de distanţare socială au dispărut şi astfel copiii sunt în contact atât la şcoală, cât şi la grădinţe ceea ce creşte rata de dispersibilitate a infecţiilor virale deoarece acestea sunt, de departe, cele mai frecvente."

Doina Pleşca a ţinut să le dea un sfat părinţilor pentru a creşte imunitate celor mici: ,,o alimentaţie bogată în legume şi fructe , adică săruri, minerale şi vitamine este esenţială. (...) Este foarte important să le facem toate vaccinurile copiilor care sunt cuprinse şi în schema de vaccinare şi nu trebuie să uităm de vaccinul antigripal."

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt