Val neobișnuit de pneumonii severe la copii - Prima News

Val neobișnuit de pneumonii severe la copii

Mulți copii ajung la urgențe cu insuficiență respiratorie și au nevoie de oxigen. Este un fenomen atipic pentru această perioadă a anului, spun medicii, deoarece această afecțiune apare mai mult în lunile de iarnă. Din fericire, micii pacienți răspund tratamentului cu cortizon și oxigen.

Specialiștii pun totul pe seama pandemiei de COVID 19, atunci când copiii care au trecut prin boală s-au ales cu un sistem imunitar foarte slăbit.

Am discutat la FOCUS acest subiect cu Doina Pleșca, profesor universitar doctor, medic pediatru, care spune că asistăm la o explozie a cazurilor deoarece ,,școalile s-au deschis pe 5 septembrie, măsurile de distanțare socială au dispărut și astfel copiii sunt în contact atât la școală, cât și la grădințe ceea ce crește rata de dispersibilitate a infecțiilor virale deoarece acestea sunt, de departe, cele mai frecvente.

Doina Pleșca a ținut să le dea un sfat părinților pentru a crește imunitate celor mici: ,,o alimentație bogată în legume și fructe , adică săruri, minerale și vitamine este esențială. (…) Este foarte important să le facem toate vaccinurile copiilor care sunt cuprinse și în schema de vaccinare și nu trebuie să uităm de vaccinul antigripal.

Total
18
Shares
Total
18
Share