Val de atacuri peste Kiev

Val de atacuri peste Kiev

Ruşii s-au dezlănţuit în Ucraina şi au bombardat nemilos Kievul cu drone iraniene, chiar înainte de Ziua Victoriei. Între timp, la Bahmut, mercenarii Wager atacă furibund, după ce au renunţat la planurile de retragere, şi încă mai speră că pot cuceri oraşul.

A plouat cu rachete şi drone iraniene în Kiev. Ruşii au lansat un atac masiv, în speranţa că vor epuiza apărarea antiaeriană a Ucrainei, însă toate dronele au fost respinse. Primarul Kievului a anunţat că cinci oameni au fost răniţi, iar doi dintre ei sunt în stare gravă. Aşa se vede acum din apartamentul distrus de rachete. De aici însă oamenii au fost scoşi în viaţă, de sub maldăre de moloz.

Nu doar Kievul a fost supus unui tir de rachete şi drone. La Odesa un cort umanitar al celor de la Crucea Roşie a fost lovit de resturile unei rachete şi a luat foc. După atacul cu fosfor, la Bahmut ruşii încearcă un nou asalt asupra oraşului. Mercenarii Wagner au primit muniţie şi luptele au fost reluate.

Rusia îşi dorea să captureze Bahmutul înainte 9 mai, ca o victorie simbolică. De la Kiev, Zelensky anunţă schimbări în ceea ce priveşte sărbătorirea victoriei asupra naziştilor.

Declaraţia este o ofensă la adresa Kremlinului care pregăteşte cu minuţiozitate momentul Paradei de Ziua Victoriei. În ciuda zvonurile din ultimele zile…Vladimir Putin a anunţat că o să fie prezent în tribună şi îi va saluta pe soldaţi.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt