Un stat şi-a pus hackerii să atace „lanţul rece” de aprovizionare cu vaccin anti-COVID.

Un stat şi-a pus hackerii să atace „lanţul rece” de aprovizionare cu vaccin anti-COVID.

Hackerii au lansat un atac informatic pentru a obţine informaţii despre lanţul de aprovizionare cu vaccin anti-COVID-19 care a vizat mai multe organizaţii şi companii dar şi departamentul fiscal şi vamal al Comisiei Europene, a declarat joi firma americană de tehnologie IBM, adăugând că un stat naţional este probabil în spatele atacurilor, informează Politico şi BBC.

Unitatea de securitate cibernetică a companiei americane a descoperit o campanie globală a hackerilor care vizează lanţul internaţional de aprovizionare cu vaccinuri care trebuie păstrate la temperaturi scăzute.

Hackerii au trimis aşa-numitele e-mailuri de tip spear phishing organizaţiilor şi companiilor, e-mailuri în care se recomandau ca fiind directorul de afaceri de la Haier Biomedical, o firmă chineză care este unul dintre liderii de piaţă în furnizarea de tehnologie pentru pentru „lanţul rece” de aprovizionare cu vaccin.

E-mailurile conţineau ataşamente prin care hackerii încercau să obţină acreditări precum parole şi detalii de autentificare. 

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt