Un stat și-a pus hackerii să atace „lanțul rece” de aprovizionare cu vaccin anti-COVID. - Prima News

Un stat și-a pus hackerii să atace „lanțul rece” de aprovizionare cu vaccin anti-COVID.

Hackerii au lansat un atac informatic pentru a obține informații despre lanțul de aprovizionare cu vaccin anti-COVID-19 care a vizat mai multe organizații și companii dar și departamentul fiscal și vamal al Comisiei Europene, a declarat joi firma americană de tehnologie IBM, adăugând că un stat național este probabil în spatele atacurilor, informează Politico și BBC.

Unitatea de securitate cibernetică a companiei americane a descoperit o campanie globală a hackerilor care vizează lanțul internațional de aprovizionare cu vaccinuri care trebuie păstrate la temperaturi scăzute.

Hackerii au trimis așa-numitele e-mailuri de tip spear phishing organizațiilor și companiilor, e-mailuri în care se recomandau ca fiind directorul de afaceri de la Haier Biomedical, o firmă chineză care este unul dintre liderii de piață în furnizarea de tehnologie pentru pentru „lanțul rece” de aprovizionare cu vaccin. 

E-mailurile conțineau atașamente prin care hackerii încercau să obțină acreditări precum parole și detalii de autentificare. Total
0
Shares
Total
0
Share