Un singur caz suspect de COVID provoacă panică în Guangzhou. Sute de zboruri anulate, șase milioane de oameni testați de urgență - Prima News

Un singur caz suspect de COVID provoacă panică în Guangzhou. Sute de zboruri anulate, șase milioane de oameni testați de urgență

Metropola chineză Guangzhou (Canton), situată în sudul ţării, a anulat joi sute de zboruri şi a lansat un program de testare în masă a circa şase milioane de locuitori după descoperirea unui singur caz suspect de COVID-19.

Aproape fără niciun caz de coronavirus în ultimii doi ani, China se confruntă începând din martie cu o creştere a numărului de cazuri, o situaţie de o amploare fără precedent după 2020, ce afectează, în diverse grade, numeroase provincii.

Guangzhou, un important centru comercial şi de producţie, a anunţat joi un program de screening a aproximativ o treime din cei 19 milioane de locuitori ai săi, după un rezultat “suspect” al unui test COVID-19 efectuat pe aeroport. Majoritatea zborurilor din această zi au fost anulate, scrie Agerpres.

Total
0
Shares
Total
0
Share