Un râu acoperit de ţitei

Un râu acoperit de ţitei

Au trecut patru zile de când a avut loc poluarea masivă pe râul Lopatna, din Prahova, dar efectele se resimt şi acum. În Noaptea de Înviere o mare cantitate de ţiţei a ajuns în apă. Acest lucru a fost posibil după ce din localitatea Surani au fost furaţi 40 de metri de conductă petrolieră. La câteva ore de la incident imaginile erau apocaliptice: peştii pluteau în derivă, iar păsările erau acoperite de ţiţei. Acum autorităţile continuă cercetările şi spun că vinovaţii vor răspunde pentru această calamitate.

Furtul conductei de ţiţei a lăsat în urmă pagube imense. O cantitate mare de petrol, care ar fi trebuit să ajungă într-un decantor din Boldeşti a contaminat râul Lopatna. Chiar dacă au trecut câteva zile mirosul puternic încă persistă în mai multe localităţi din zonă.

Localnicii povestec că imediat după incident apa s-a contaminat iar în urma a rămas dezastru. Poliţiştii i-au găsit pe cei care au furat conducta.

Şi reprezentanţii Gărzii de Mediu Prahova continuă verificările iar după închiderea dosarului vinovaţii vor fi amendaţi.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt