Un psiholog discută voluntar cu pacienţii de la Găeşti

Un psiholog discută voluntar cu pacienţii de la Găeşti

Când sistemul nu te ajută prea tare, lucrezi cu şi prin oamenii de lângă tine! Asta au înţeles perfect medicii de
la Spitalul din Găeşti! Ca să -şi poată îngriji toţi pacienţii aşa cum trebuie, au cumpărat medicamente şi materiale sanitare din banii strânşi de la oamenii cu suflet mare din oraş, dar şi din propriul buzunar!

Este soluţia de urgenţă la care ajung uneori medicii de la spitalul Orăşenesc din Găeşti. Şi asta pentru că, odată cu
numărul tot mai mare de cazuri de COVID, banii pe care-i primesc pentru a asigura tratamentul au devenit insuficienţi.

O mobilizare impresionantă a venit din comunitate. Localnicii din Găeşti împreună cu Asociaţia spitalului au reuşit să strângă fonduri pentru achiziţionarea unor detectoare de oxigen şi medicamente iar primăria a acoperit, până la finalul anului, costurile pentru hrana bolnavilor. Nu doar banii sunt puţini ci şi medicii. Iar legislaţia este de
multe ori o piedică. Pentru că este unitate medicală de rang patru, Spitalul din Găeşti nu poate angaja un brancardier.

Spitalul ar avea nevoie şi de un psiholog. Medicii sunt tot mai epuizaţi şi încărcaţi de dramele pe care le văd în fiecare zi iar pentru pacienţii care ajung în secţiile covid, boala înseamnă frică. Pentru a-i ajuta, managerul a găsit un terapeut care face muncă voluntară. Camelia este proaspăt absolventă a facultăţii de Psihologie şi spune că face asta din solidaritate. Atât pentru salvatori cât şi pentru cei care caută salvarea.

În acest moment, în secţia Covid a spitalului orăşenesc din Găeşti sunt ocupate 87 din cele 100 de locuri. Bolnavii au atât forme medii şi uşoare cât şi forme critice.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt