Un oraş întreg la pelerinaj. Peste 60.000 de credincioşi s-au închinat la moaşte

Un oraş întreg la pelerinaj. Peste 60.000 de credincioşi s-au închinat la moaşte

Peste 60.000 de pelerini au trecut pe la racla cu moaştele Sfântului Dumitru. Creştinii ortodocşi l-au sărbătorit astăzi pe Sfântul Cuvios Dimitrie cel Nou. Timp de şapte sau opt ore oamenii veniţi din toate colţurile ţării au aşteptat răbdători la coadă pentru a se ruga la cel care este şi Ocrotitorul Bucureştilor. Cel mai mare pelerinaj din Capitală se va încheia mâine seară.

Dealul Mitropoliei din Capitală a fost plin ochi de credincioşi. În cele şase zile de pelerinaj, zeci de mii de oameni au reuşit să se închine la racla cu sfintele moaşte. Orele de aşteptare la coadă care s-a întins pe aproape un kilometru nu i-a făcut pe oameni să renunţe.

Pentru unii, credinţa şi dorinţa de a ajunge la sfintele moaşte i-a făcut să plece de acasă de la primele ore ale dimineaţii.

Slujba de la Patriarhia Română a fost oficiată de către Preafericitul Daniel împreună cu Mitropolitul Veriei. Este prima oară când o delegaţie din Grecia a adus moaştele Sfântului Grigorie Palama, unul dintre cei mai mari sfinti ai ortodoxiei.

Sfântul Cuvios Dimitrie cel Nou este cunoscut de credincioşi şi ca sfântul ocrotitor al Bucureştilor. Acesta a fost canonizat în 1955 de către Biserica Ortodoxă Română. Pelerinajul din Capitală se va încheia mâine după trecerea ultimului pelerin pe la racla cu sfintele moaşte.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt