Un mort și cinci răniți în Vaslui - Prima News

Un mort și cinci răniți în Vaslui

sursa: captură youtube

O persoană a murit și alte cinci au fost grav rănite după ce două mașini s-au lovit frontal într-un sat din Vaslui. Printre cei răniți este și un bebeluș de numai un an. România este țara europeană cu cea mai ridicată rată a mortalității din cauza accidentelor de circulați! Vă avertizez, urmează imagini și informații cu un puternic impact emoțional.

Accidentul a avut loc în satul Crasna, din Vaslui. Se pare că o mașină în care se afla o familie a intrat pe contrasens și s-a izbit frontal într-un alt autoturism în care se aflau 4 persoane, printre care și un copil de numai un an. În urma impactului, un bărbat, în vârstă de 53 de ani a murit pe loc.

La fața locului s-au deplasat mai multe echipe de salvare. Patru dintre cei răniți au fost transportați la spital, iar o altă victimă a fost preluată de un elicopter SMURD și transportată la Iași.

În cauză a fost deschis un dosar penal pentru ucidere din culpă și vătămare corporală din culpă.

În Capitală…o mașină de poliție, care se afla în misiune, a fost izbită de un taxi și s-a răsturant. Polițiștii spun că mașina de poliție avea semnalele acustice și luminoase în funcțiune. Din fericire, nu au existat victime. Ambii șoferi au fost testați cu aparatul etilotest, iar rezultatul a fost negativ.

România rămâne țara cu cea mai mare rată a mortalității în accidentele rutiere. Sunt 86 de morți la un milion de locuitori în 2022, în timp ce media europeană este de 46 de decese. În acest context, Comisia Europeană propune înăsprirea pedepselor pentru șoferi.

Comisia propune de asemenea ca șoferii începători să conducă însoțiți în primii doi ani.

O altă reglementare vizează vârsta minimă de obținere a permisului, care scade la 17 ani. Șoferii începători vor trebui să învețe și despre sistemele de asistență ale mașinilor.

Tot Comisia propune și un permis unic digital european, dar și un registru comun al sancțiunilor primite de șoferi în orice stat membru.

În plus, cine va avea permisul suspendat pentru infracțiuni grave nu va mai avea dreptul să conducă în nicio țară a Uniunii Europene.

Toate aceste propuneri urmează să ajungă în Parlamentul European și vor trebui examinate de Consiliul European. Prevederile ar urma să intre în vigoare peste 2 ani.

Total
0
Shares
Total
0
Share