Un mort şi cinci răniţi în Vaslui

Un mort şi cinci răniţi în Vaslui

O persoană a murit şi alte cinci au fost grav rănite după ce două maşini s-au lovit frontal într-un sat din Vaslui. Printre cei răniţi este şi un bebeluş de numai un an. România este ţara europeană cu cea mai ridicată rată a mortalităţii din cauza accidentelor de circulaţi! Vă avertizez, urmează imagini şi informaţii cu un puternic impact emoţional.

Accidentul a avut loc în satul Crasna, din Vaslui. Se pare că o maşină în care se afla o familie a intrat pe contrasens şi s-a izbit frontal într-un alt autoturism în care se aflau 4 persoane, printre care şi un copil de numai un an. În urma impactului, un bărbat, în vârstă de 53 de ani a murit pe loc.

La faţa locului s-au deplasat mai multe echipe de salvare. Patru dintre cei răniţi au fost transportaţi la spital, iar o altă victimă a fost preluată de un elicopter SMURD şi transportată la Iaşi.

În cauză a fost deschis un dosar penal pentru ucidere din culpă şi vătămare corporală din culpă.

În Capitală…o maşină de poliţie, care se afla în misiune, a fost izbită de un taxi şi s-a răsturant. Poliţiştii spun că maşina de poliţie avea semnalele acustice şi luminoase în funcţiune. Din fericire, nu au existat victime. Ambii şoferi au fost testaţi cu aparatul etilotest, iar rezultatul a fost negativ.

România rămâne ţara cu cea mai mare rată a mortalităţii în accidentele rutiere. Sunt 86 de morţi la un milion de locuitori în 2022, în timp ce media europeană este de 46 de decese. În acest context, Comisia Europeană propune înăsprirea pedepselor pentru şoferi.

Comisia propune de asemenea ca şoferii începători să conducă însoţiţi în primii doi ani.

O altă reglementare vizează vârsta minimă de obţinere a permisului, care scade la 17 ani. Şoferii începători vor trebui să înveţe şi despre sistemele de asistenţă ale maşinilor.

Tot Comisia propune şi un permis unic digital european, dar şi un registru comun al sancţiunilor primite de şoferi în orice stat membru.

În plus, cine va avea permisul suspendat pentru infracţiuni grave nu va mai avea dreptul să conducă în nicio ţară a Uniunii Europene.

Toate aceste propuneri urmează să ajungă în Parlamentul European şi vor trebui examinate de Consiliul European. Prevederile ar urma să intre în vigoare peste 2 ani.

Afla mai multe despreaccident rutierheadlinevaslui
Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt