Un marinar român a fost răpit de piraţi în Golful Guineei din Africa. El se afla alături de alţi 23 de marinari la bordul unui tanc petrolier.

Un marinar român a fost răpit de piraţi în Golful Guineei din Africa. El se afla alături de alţi  23 de marinari la bordul unui tanc petrolier.

Atacul pirateresc s-a dat la ora 22, in marginea de vest a Golfului Guineea, la 5 mile marine distanta. Petrolierul a zarit navele piratilor care se apropiau- aceea e o zona cunoscuta pe plan international pentru atacuri pirateresti. A incercat mai multe manevre evazive, a facut slalom, dar pana la urma n-a reusit sa se departeze suficient de mult de salupele piratilor. Acestia au ajuns la bord. Echipajul s-a refugiat in camera de siguranta - este o incapere special construita de unde poti prelua comanda navei iar piratii sa nu poata intra. Tot echipajul a ajuns acolo in afara de 4 marinari: acestia au fost luati ostatici de catre pirati - printre ei se afla si romanul nostru. Acum, autoritatile internationale asteapta ca piratii sa dea semnalul ca vor sa-nceapa negocierile si apoi societatile internationale specializate pe astfel de dialog vor incepe negocierile cu ei. Separat de asta, la Bucuresti, in Ministerul Afacerilor Externe s-a constituit o celula de criza dedicata acestui subiect.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt