Un jurnalist polonez riscă 3 ani de închisoare pentru că l-a numit „idiot” pe preşedintele Andrzej Duda

Un jurnalist polonez riscă 3 ani de închisoare pentru că l-a numit „idiot” pe preşedintele Andrzej Duda

Jurnalistul şi scriitorul polonez Jakub Zulczyk, 37 de ani, este inculpat şi riscă o pedeapsă de 3 ani de închisoare după ce l-a numit „idiot” pe preşedintele polonez Andrzej Duda, relatează BBC.

Jakub Zulczyk, un cunoscut jurnalist şi scriitor din Polonia, l-a catalogat ca fiind „idiot” pe preşedintele Poloniei într-o postare pe Facebook, din luna noiembrie a anului trecut, acuzându-l că nu înţelege procesul electoral american, după ce Andrzej Duda i-a transmis un mesaj de felicitare lui Joe Biden pe Twitter.

Preşedintele polonez a scris pe 7 noiembrie: „Felicitări lui Joe Biden pentru succesul campaniei prezidenţiale. Pe măsură ce aşteaptă nominalizarea de la Colegiul Electoral, Polonia este determinată să întreţină parteneriatul strategic Polonia-SUA la un nivel şi o calitate înalte, pentru o alianţă şi mai puternică”.

Referindu-se la acest mesaj, Jakub Zulczyk a scris că a studiat politica americană cu un deosebit interes şi că „n-am auzit vreodată de o nominalizare a Colegiului Electoral”.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt