Un general rus îi cere demisia lui Putin dacă nu „renunţă la politica criminală de provocare a unui război” în Ucraina

Un general rus îi cere demisia lui Putin dacă nu „renunţă la politica criminală de provocare a unui război” în Ucraina
Profimedia

Generalul rus în rezervă Leonid Ivaşov îi cere preşedintelui rus Vladimir Putin să îşi dea demisia dacă nu o să se preocupe de problemele reale ale Rusiei şi nu va „renunţa la politica criminală de provocare a unui război” în Ucraina, într-un apel adresat public şi citat de Deutsche Welle în limba rusă.

Generalul în rezervă Leonid Ivaşov, fost responsabil cu cooperarea externă in Ministerul Apărării (1996-2001), în prezent şeful unei asociaţii a ofiţerilor din întreaga Rusie, a adresat apelul său şefului statului şi poporului rus. Ivaşov se opune transformării conflictului legat de Ucraina în confruntări militare pe scară largă între Moscova şi ţara vecină.

„Încercările de a face pe cineva prin ultimatumuri şi ameninţări cu recurgerea la forţă să iubească Federaţia Rusă şi conducerea rusă sunt lipsite de sens şi extrem de periculoase”, se menţionează în apelul postat pe site-ul organizaţiei de ofiţeri încă din 31 ianuarie, dar care a intrat în atenţia mass-media abia duminică, 6 februarie, scrie Agerpres.

Eventuala utilizare a forţei militare de către Moscova împotriva Kievului va pune sub semnul întrebării însăşi existenţa Rusiei ca stat, va învrăjbi pentru totdeauna popoarele celor două ţări şi va duce la moartea a zeci de mii de oameni, se menţionează în text, care afirmă că înrăutăţirea tensiunilor legate de Ucraina „are un caracter artificial şi meschin pentru unele forţe”, inclusiv din Federaţia Rusă.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt