Un copil de 3 ani a murit în drum spre spital. Explicaţia Ambulanţei: „Ne-am gândit că este o criză efemeră, copiii fac convulsii des”

Un copil de 3 ani a murit în drum spre spital. Explicaţia Ambulanţei: „Ne-am gândit că este o criză efemeră, copiii fac convulsii des”

Caz tragic în Botoşani. Un copil de numai 3 ani a murit în drum spre spital. Părinţii au chemat de urgenţă ambulanţa, dar prima maşină care a ajuns nu avea medic, aşa că a fost trimis un echipaj. Reprezentantul SAJ Botoşani a declarat pentru Digi24 că indiferent de ce ambulanţă era trimisă „rezultatul este şi era acelaşi”.

Purtătorul de cuvânt al Ambulanţei Botoşani, Nicuşor Curteanu, a explicat joi dimineaţă la Digi24 că apelul a venit la ora 23:26 „la o localitate care se afla la 50 de kilometri de staţia centrală”.

„Din descrierea părinţilor, copilul a avut o pierdere scurtă de conştienţă, asemănătoare unei crize de la febră şi a fost trimis în prima clipă un echipaj de tip B, cu asistent medical. La trei minute, dispecerul nostru a reluat legătura cu tatăl şi a întrebat dacă copilul are semne vitale, iar pe un ton calm s-a răspuns: copilul are puls şi respiră. Asta nu necesita trimiterea unui al doilea echipaj. Având în vedere confirmarea despre starea copilului, familia s-a oferit să iasă în întâmpinare, pentru a reduce din distanţă şi s-au întâlnit la jumătatea traseului. La preluare, echipajul a găsit copilul în asistolă - activitate cardiacă absentă - şi pupilele dilatate, palid. El a fost preluat fără semne vitale. În momentul acela a fost cerută o ambulanţă cu medic, pentru că era motivaţie, şi s-a efectuat resuscitarea până la sosirea echipajului cu medic, continuată apoi de acel echipaj”, a declarat purtătorul de cuvânt al SAJ Botoşani.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt