Un canal de televiziune din Taiwan şi-a cerut scuze după ce a anunţat din eroare o invazie chineză

Un canal de televiziune din Taiwan şi-a cerut scuze după ce a anunţat din eroare o invazie chineză

Un canal de televiziune din Taiwan şi-a cerut miercuri scuze pentru că "a provocat panică" în rândul populaţiei, după ce difuzase - din greşeală - o serie de alerte anunţând în cursul ediţiei de dimineaţă a buletinului de ştiri atacuri lansate de China împotriva insulei, potrivit France Presse.

"CTS prezintă sincere scuze pentru această gravă eroare care a semănat panică în rândul publicului şi a provocat probleme unităţilor vizate", a declarat postul de televiziune chinez CTS (Chinese Television System) într-un comunicat.

Canalul de televiziune chinez, cu sediul la Taipei, a suscitat îngrijorare după ce a difuzat mai multe alerte, precum "Noul Taipei este lovit de rachete ghidate ale armatei comuniste" şi "Nave au explodat, instalaţii şi vase au fost avariate în portul Taipei".

CTS a atribuit această eroare personalului care a difuzat, din eroare, conţinutul exerciţiilor de prevenire pe care postul fusese însărcinat să-l producă pentru pompierii din oraşul New Taipei.

O altă alertă indica "Războiul s-ar putea declanşa, oraşul New Taipei deschide un centru comun de comandament şi de control pentru situaţii de urgenţă".

agerpres.ro

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt