Un an de la izbucnirea pandemiei de Covid! - Prima News

Un an de la izbucnirea pandemiei de Covid!

Astăzi, 12 decembrie, se împlinește un an de la apariția primelor cazuri de infectare cu COVID-19, în orașul Wuhan. În acest timp, un scandal a izbucnit în Italia: ministerul sănătății din stat este acuzat că a conspirat cu Organizația Mondială a Sănătății pentru a elimina un raport publicat pe site-ul acesteia. Documentul arăta gestionarea defectuoasă a autorităților italiene în ceea ce privește pandemia.

Pe 12 decembrie 2019, autoritățile sanitare din Wuhan au raportat 27 de cazuri de pneumonie virală atipică. La scurt timp, cauza bolii a fost descoperită de cercetători. Un nou tip de coronavirus. Între timp, SARS COV 2 infectase zeci de mii de oameni.

Italia a fost prima țară europeană lovită de pandemie. Iar gestionarea crizei sanitare a fost defectuoasă. O arată un raport realizat de 11 oameni de știință și publicat pe site-ul OMS. Documentul a fost însă retras în numai 24 de ore după presiunile oficialilor din Peninsulă.

Până la acest moment, pandemia de coronavirus a infectat peste 71 de milioane de oameni și a omorât mai mult de un milion 600 de mii.Total
0
Shares
Total
0
Share