UK: Relaxare în 4 etape

UK: Relaxare în 4 etape

Premierul Marii Britanii a anunţat un plan în patru etape pentru ieşirea regatului din carantină. Potrivit estimărilor în iunie viaţa britanicilor ar trebui să revină la normal, dacă se continuă şi actualul ritm al vaccinărilor. De asemenea, Germania a prezentat un plan de ieşire din starea de urgenţă, după 7 martie.
Între timp, Statele Unite au depăşit jumătate de milion de decese din cauza Covid 19, iar doctorul Anthony Fauci a sugerat că disensiunile politice au contribuit la creşterea incredibilă a numărului victimelor.

Prima etapă a planului de iesire din carantină a Marii Briranii prevede redeschiderea şcolilor pe 8 martie, urmată de cea a magazinelor neesenţiale, a barurilor, restaurantelor şi muzeelor, din 12 aprilie. A treia etapă este reprezentată de revenirea suporterilor pe stadioane, în număr limitat, din 17 mai iar data de 21 iunie ar trebui să reprezinte ultima etapă, cea in care nu mai există restrictii. Totuşi, premierul Boris Johnson a avertizat populaţia că lucrurile nu sunt chiar uşoare.

Deocamdată, britanicii păstrează un optimism rezervat.

Pe de altă parte, Italia a prelungit interdicţiile privind călătoriile între regiuni până pe 27 martie, pe fondul creşterii numărului de infectări. Italienii nu pot părăsi regiunile în care locuiesc, cu excepţia călătoriilor în interes de serviciu şi a urgenţelor. Cei aflaţi în zonele roşii sunt obligaţi să stea cât mai mult în case.

În Statele Unite, preşedintele Joe Biden şi soţia sa au comemorat depăşirea cifrei de jumătate de milion de victime din cauza Covid 19.

Organizaţia Mondială a Sănătăţii a anunţat că acordă un plan de compensaţii pentru cei care spun că au suferit reacţii secundare în urma vaccinării împotriva Covid 19, în 92 de ţări sărace, prin programul Covax.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt