UE va interzice exporturile de produse de lux către Rusia (Ursula von der Leyen)

UE va interzice exporturile de produse de lux către Rusia (Ursula von der Leyen)

Uniunea Europeană va interzice exporturile de produse de lux către Rusia, pentru a da ''o lovitură elitei ruse'', în cadrul noilor sancţiuni decise cu ţările din G7, a anunţat vineri preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, potrivit Reuters şi AFP.

''Cei care susţin maşina de război a lui Putin nu ar trebui să poată profita de stilul lor de viaţă somptuos în timp ce în Ucraina cad bombe asupra unor nevinovaţi'', a afirmat Von der Leyen într-un comunicat.

Industria de lux franceză şi italiană ar urma în mod special să fie afectate.

De asemenea, în UE vor fi interzise importurile de fier şi oţel produse în Rusia.

Măsurile reprezintă al patrulea set de sancţiuni europene contra Rusiei de la declanşarea invaziei împotriva Ucrainei, sancţiuni adoptate în coordonare cu SUA şi G7.

Şefa executivului comunitar a anunţat într-o declaraţie că UE analizează şi posibilitatea suspendării drepturilor Rusiei de apartenenţă la foruri internaţionale majore, precum Fondul Monetar Internaţional şi Banca Mondială.

''Ne vom asigura că Rusia nu poate obţine finanţare, credite sau orice alte avantaje de la aceste instituţii'', a explicat Ursula von der Leyen. 

Sursa: Agerpres

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt