UE ia în calcul plafonarea preţului la gazele naturale

UE ia în calcul plafonarea preţului la gazele naturale

În contextul în care întreaga Uniune Europeană se aşteaptă la o iarnă extrem de grea, cu preţuri tot mai mari la energie şi gaze naturale, Bruxellesul caută soluţii. Oficialii europeni iau în calcul plafonarea preţului la gaze naturale. Această măsură ar putea fi o sabie cu două tăişuri, însă, pentru blocul comunitar, atrag atenţia experţii. Moscova ar putea beneficia mai mult de aceste schimbări.

Miniştrii Energiei din UE Iau în calcul plafonarea preţului la gazele naturale. Informaţia a fost dezvăluită de jurnaliştii de la Reuters, care spun că documentul a fost elaborat de Cehia, ţară care deţine în prezent pereşdinţia UE. Şedinţa în care se vor discuta măsurole pentru combaterea preţurilor la gaze şi electricitate, după ce Rusia a redus livrările de gaze, va alea loc pe 9 septembrie.

Românii se plâng în continuare de facturile extrem de mari şi nu sunt foarte optimişti în privinţa noilor măsuri, în timp ce ţările din Europa caută tot felul de soluţii să ajute cetăţenii. În Spania, autorităţile au redus taxa speciala pentru electricitate, iar din octombie se reduce şi TVA pentru gaze.

Pe de altă parte, Grecia va utiliza profiturile uriaşe din turism, care au întrecut toate aşteptările anul acesta, pentru a subvenţiona în continuare facturile la electricitate.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt