Ucrainenii din România şi-au comemorat victimele

Ucrainenii din România şi-au comemorat victimele

Refugiaţii ucraineni din România au comemorat un an de la debutul războiului care le-a îndoliat familiile şi ţara. La Braşov, Timişoara şi Galaţi s-au aprins lumânări pentru cei ucisi de bombele ruseşti, iar la Brăila şi Bucureşti sediile unor clădiri importante au fost luminate în galben şi albastru, culorile drapelului ucrainean.

Zeci de ucraineni s-au adunat în fata prefecturii din Brasov, după care au marsaluit pana in Piata Sfatului. pentru a comemora trecerea unui an de la invazia rusă. Refugiaţii au aprins lumanari in onoarea soldatilor cazuti si a civililor care si-au pierdut viata in aceasta barbara agresiune.

Aproape 300 de oameni s-au reunit şi in centrul Timisoarei pentru a marca un an de la primul atac al Rusiei impotriva Ucrainei. Cei prezenti au aprins câte o lumanare, pentru cele 365 de zile scurse de atunci, pe care le-au pus apoi pe treptele cladirii Operei din oraş.

Timişorenilor li s-au alaturat şi zeci de refugiati ucrainieni din cei 1.500 înregisraţi oficial acolo. Anul scurs de la declanşarea operaţiunii speciale a lui Putin a fost marcat şi la Galaţi. Prefectura din oraş a fost luminată în galben şi albastru în semn de solidaritate cu poporul ucrainean.

La Braila, refugiatii au scris cu lumanari, in fata prefecturii,cuvantul MIR, care in limba lor materna inseamna pace. Ei au desfasurat şi un steag ucrainean. În Bucureşti, clădirea Guvernului a fost luminată şi ea în culorile drapelului Ucrainei.

foto: facebook.com/guv.ro

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt