Ucrainenii din România și-au comemorat victimele - Prima News

Ucrainenii din România și-au comemorat victimele

Refugiații ucraineni din România au comemorat un an de la debutul războiului care le-a îndoliat familiile și țara. La Brașov, Timișoara și Galați s-au aprins lumânări pentru cei ucisi de bombele rusești, iar la Brăila și București sediile unor clădiri importante au fost luminate în galben și albastru, culorile drapelului ucrainean.

Zeci de ucraineni s-au adunat în fata prefecturii din Brasov, după care au marsaluit pana in Piata Sfatului. pentru a comemora trecerea unui an de la invazia rusă. Refugiații au aprins lumanari in onoarea soldatilor cazuti si a civililor care si-au pierdut viata in aceasta barbara agresiune.

Aproape 300 de oameni s-au reunit și in centrul Timisoarei pentru a marca un an de la primul atac al Rusiei impotriva Ucrainei. Cei prezenti au aprins câte o lumanare, pentru cele 365 de zile scurse de atunci, pe care le-au pus apoi pe treptele cladirii Operei din oraș.

Timișorenilor li s-au alaturat și zeci de refugiati ucrainieni din cei 1.500 înregisrați oficial acolo. Anul scurs de la declanșarea operațiunii speciale a lui Putin a fost marcat și la Galați. Prefectura din oraș a fost luminată în galben și albastru în semn de solidaritate cu poporul ucrainean.

La Braila, refugiatii au scris cu lumanari, in fata prefecturii,cuvantul MIR, care in limba lor materna inseamna pace. Ei au desfasurat și un steag ucrainean. În Bucureşti, clădirea Guvernului a fost luminată şi ea în culorile drapelului Ucrainei.

foto: facebook.com/guv.roTotal
0
Shares
Total
0
Share