Ucrainenii anunţă că s-au retras din Popasna, oraş capturat de trupele ruse şi "făcut una cu pământul"

Ucrainenii anunţă că s-au retras din Popasna, oraş capturat de trupele ruse şi "făcut una cu pământul"
Profimedia

Trupele ruse au capturat orăşelul Popasna, din estul Ucrainei, după săptămâni întregi de lupte, au anunţat surse ucrainene, citate duminică de dpa.

"Din nefericire, trupele noastre s-au retras oarecum din Popasna, pentru că oraşul a fost bombardat mai bine de două luni", a declarat duminică guvernatorul din Lugansk, Serhii Gaidai, într-un interviu televizat, potrivit agenţiei de presă Unian.

Ucrainenii s-au deplasat către poziţii pregătite din timp chiar în afara oraşului, a adăugat el.

"Totul în Popasna a fost făcut una cu pământul", a spus Gaidai.

În acelaşi timp, guvernatorul Lugansk a declarat că au loc lupte grele în jurul localităţii Voievodivka, o suburbie a oraşului Sievierodoneţk.

Toate localităţile din regiunea Lugansk sunt în prezent puternic disputate, dar planurile ruşilor de "a captura în întregime regiunea Lugansk până la 9 mai" nu sunt realiste, a spus el. În prezent, forţele proruse controlează aproximativ 90% din teritoriu.

De mai multe săptămâni, Popasna a fost luat cu asalt de separatiştii proruşi şi de trupele Moscovei, cu ajutorul forţelor aeriene şi a artileriei. Unităţi ruse au intrat pentru prima dată în oraş - pe care ucrainenii l-au transformat iniţial într-o adevărată fortăreaţă - în urmă cu acum două luni, la 8 martie.

Înainte de izbucnirea războiului, la 24 februarie, Popasna avea o populaţie de circa 20.000 de persoane. 

Sursa> Agerpres

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt