Ucraina închide un punct de trecere spre Donbas din cauza bombardamentelor cu mortier şi grenade anti-tanc ale rebelilor pro-ruşi

Ucraina închide un punct de trecere spre Donbas din cauza bombardamentelor cu mortier şi grenade anti-tanc ale rebelilor pro-ruşi

Situaţia devine tot mai tensionată în regiunile separatiste din estul Ucrainei: doi militari ucraineni au fost ucişi sâmbătă în urma confruntărilor cu separatiştii pro-ruşi din regiunea Donbas. Inclusiv jurnaliştii s-au aflat sub tiruri. Echipele de monitorizare ale OSCE au înregistrat sute de încălcări ale armistiţiului, în ultimele zile, iar o încercare de mediere a eşuat, pentru că delegaţia rusă nu s-a prezentat la discuţii. Separatiştii pro-ruşi au deschis focul asupra a peste 20 de aşezări, conform Ministerului ucrainean al Apărării. Rebelii au folosit inclusiv artileria grea, interzisă prin acordurile de la Minsk. În acelaşi timp, autorităţile germane şi franceze le transmit cetăţenilor lor să părăsească de urgenţă Ucraina, iar două mari companii aeriene îşi suspendă zborurile către Kiev. Duminică, autorităţile ucrainene au anunţat închiderea unuia dintre cele şapte puncte de trecere spre Donbas, ca urmare a bombardamentelor frecvente din partea rebelilor.

Ucraina a suspendat operaţiunile la unul dintre cele şapte puncte de trecere spre Donbas, în regiunea controlată de rebelii pro-ruşi, ca urmare a bombardamentelor repetate, a anunţat armata ucraineana, citată de Reuters.

Bombardamentele dincolo de linia care separă forţele guvernamentale ucrainene şi rebelii pro-ruşi au crescut semnificativ în număr şi intensitate de săptămâna trecută.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt