Ucraina, în lacrimi - Prima News

Ucraina, în lacrimi

Războiul a schimbat vieți și destine! Ucrainenii și-au părăsit casele fără să știe când și dacă se vor mai întoarce vreodată. Si chiar dacă revin, nu ştiu ce mai găsesc după luni de bombardamente.

După izbucnirea războiului, accesul la medicamente și tratamente a devenit aproape imposibil. Mulți ucraineni au părăsit ţara chiar în primele zile pentru a putea continua să le ofere copiilor lor ajutorul medical de care au nevoie pentru a rămâne în viață.

Peste 1000 de copii care suferă de boli incurabile au părăsit Ucraina după 24 februarie. Sofia trăiește acum în Polonia. A fost evacuată din Harkov în luna martie. 350 de copii care suferă de diferite boli grave au ajuns în Polonia de la începutul războiului.

Situat în nordul regiunii Donețk, Lymanul a fost recent recucerit de ucraineini. Oamenii nu au lumină și căldură din cauza bombardamentelor. Raisa a stat 5 luni în subsolul casei. La 80 de kiloemtri nord de Liman se află Kupiansk. Și acest oraș a fsot recent recucerit de ucraineni.

În orașele recent eliberate din regiunea Harkov au fost descoperite nu mai puțin de 22 de camere de tortură. Deși dovezile despre torturi și crime de război comise de rușilor continuă să iasă la iveală, Kremlinul neagă că atacurile soldatilor săi au vizat ținte civile.

Total
0
Shares
Total
0
Share