Ucraina cere României să declare Rusia ca stat sponsor al terorismului

Ucraina cere României să declare Rusia ca stat sponsor al terorismului

Premierul Ucrainei cere României să recunoască oficial Rusia ca stat sponsor al terorismului. Declaraţia a fost făcută chiar la evenimentul care marchează deschiderea unui nou punct de frontieră la graniţa cu vecinii din nord, în judeţul Suceava. Ucraina are nevoie de solidaritatea noastră, a declarat Nicolae Ciucă, dar nu a precizat dacă va ţine cont de îndemnul omologului său ucrainean.

,,Am fi foarte recunoscători părţii române dacă ar recunoaşte la nivel oficial Rusia ca stat sponsor al terorismului şi ne-ar susţine la iniţiatia noastră de a exclude Rusia din OCEM", a declarat Denis Shmîhal, premierul Ucrainei care vrea ca România să se implice şi mai mult în sancţionarea Rusiei. Deşi nu a dat un răspuns, Nicolae Ciucă a subliniat că vom continua să ajutăm Ucraina. Astfel, un nou punct vamal a fost deschis la Vicovul de Sus.

Primele camioane pline cu cereale au intrat deja în ţară prin noul punct vamal. Şoferii sunt mulţumiţi, pentru că astfel se reduc considerabil timpii de aşteptare.

Alte 7 puncte de frontieră comune sunt planificate să fie deschise, au anunţat cei doi premieri. Unul dintre ele poate chiar până la finalul acestui an. În acest moment, legătura dintre Ucraina şi România se face prin şapte puncte vamale.

foto: Guvernul României

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt