VIDEO Ucraina, bombardată la primele ore ale dimineţii

VIDEO Ucraina, bombardată la primele ore ale dimineţii

Armata rusă a dezlănţuit iadul peste oraşele Ucrainei. 83 de rachete de croazieră au lovit marile aglomeraţii urbane din teritoriul controlat de Kiev. Chiar dacă vine cu întârziere, răzbunarea lui Vladimir Putin pentru distrugerea parţială a podului Kerci a adus azi 11 morţi.

Invitat în platoul FOCUS, generalul (r) Virgil Bălăceanu, a declarat că ,,este un răspuns la ce s-a întâmplat la pod, dar nu este un moment de cumpănă pentru ucraineni. Sigur că vor invoca şi aici că trebuie să acţioneze pentru investigarea unor eventuale crime de război, de puncte civile. Racheta care a căzut la 850 de metri de Ambasada României nu reprezintă un pericol plecând de la ideea că au avut o ţintă destul de bine planificată. Vorbim şi de o precizie a acestor rachete relativ bună de 50 de metri faţă de obiectivul pe care îl are de lovit."

Generalul (r) Virgil Bălăceanu a mai spus că ,,problema cea mai importantă este cum rusii vor folosi arma energetică pentru că că au lovit acum centrele energetice, le vor lovi în continuare, iar iarna vor face din centrala nucleară o arma împotriva ucrainenilor tinând seama că centrala se gaseşte pe un teritoriu anexat în mod ilegal de către Federaţia Rusă."

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt