Ucişi de virusul West Nile

Ucişi de virusul West Nile

Este alertă din cauza infectărilor cu virusul West Nile. Infecţia transmisă prin muşcătura ţânţarilor, care a ucis deja doi oameni, se răspândeşte rapid în întreaga ţară. În ultimele zile, 14 persoane au ajuns la spital pentru că au contractat virusul. Medicii brăileni atrag atenţia că în oraş există încă doua cazuri de suspiciune.

Bărbatul de 71 ani, din localitatea brăileană Gropeni şi femeia de 86 ani din Brăila sunt cei doi pacienţi ucişi de virusului West Nile. Infecţia le-a fost fatală, iar medicii nu au mai putut face nimic pentru a-i salva.

Autorităţile brăilene au intrat în alertă. În oraş există alte două cazuri de suspiciune de infectare cu acest virus, provocat de muşcătura ţânţarilor.

Un nou caz de infectare cu virusul West Nile a fost confirmat şi la Iaşi. Pacienta se află sub supravegherea medicilor de la Spitalul de Boli Infecţioase.

Alte 14 cazuri de infectare cu virusul West Nile, au fost confirmate doar în ultima săptămână, în întreaga ţară. Cele mai multe dintre ele sunt în Bucureşti.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt