Ucigaș de câini reținut de Poliție - Prima News

Ucigaș de câini reținut de Poliție

A ucis cu cruzime un câine și a ajuns în arest. Este vorba despre un tânăr care nu doar că a omorât un animal, dar a și pus un alt copil, de 10 ani, să filmeze scena. Imaginile au ajuns la un ONG care luptă pentru protecția animalelor, iar de aici la Poliție. Ucigaşul poate sta după gratii, între 2 şi 7 ani. Vă avertizăm că urmează imagini și detalii care vă pot afecta emoțional!

Fapta șocantă a avut loc într-o localitate suceveană pe 11 februarie, anul trecut. Filmarea cu uciderea câinelui a fost trimisă la cei de la Casa lui Patrocle de un cadru didactic. Copila era chiar sora ucigașului, care primise de la acesta filmarea cu oroarea pe care o provocase. Imediat ONG-ul a sesizat Biroul Pentru Protecţia Animalelor din cadrul IPJ Suceava, iar a doua zi s-au dus împreună la casa adolescentului criminal.

Până la urmă, tânărul le-a spus anchetatorilor că animalul din filmare nu a murit și i-a dus acasă la el, unde le-a arătat un câine asemănător în curte.

Câinele care a supraviețuit a fost luat și dus pentru îngrijiri la adăpostul ONG-ului. La un an de la crima șocantă, ancheta e aproape de final, iar tânărul, care are acum 18 ani, a fost reținut pentru 24 de ore.

Acesta este al doilea caz din judeţul Suceava de reţinere a unui tânăr pentru maltratarea animalelor din acest an. Pe 6 ianuarie 2023, poliţiştii Biroului Pentru Protecţia Animalelor au reţinut un tânăr, în vârstă de 21 ani, care folosea iepuri vii pentru dresajul unor câini. După gratii a ajuns și un pensionar austriac stabilit în județul Timiș, care a împușcat, anul trecut, un câine fără stăpân. Acesta a fost judecat, de Curtea de Apel Timișoara, și condamnat definitiv la 2 ani și 10 luni închisoare cu executare.

Total
0
Shares
Total
0
Share