Ucigaş de câini reţinut de Poliţie

Ucigaş de câini reţinut de Poliţie

A ucis cu cruzime un câine şi a ajuns în arest. Este vorba despre un tânăr care nu doar că a omorât un animal, dar a şi pus un alt copil, de 10 ani, să filmeze scena. Imaginile au ajuns la un ONG care luptă pentru protecţia animalelor, iar de aici la Poliţie. Ucigaşul poate sta după gratii, între 2 şi 7 ani. Vă avertizăm că urmează imagini şi detalii care vă pot afecta emoţional!

Fapta şocantă a avut loc într-o localitate suceveană pe 11 februarie, anul trecut. Filmarea cu uciderea câinelui a fost trimisă la cei de la Casa lui Patrocle de un cadru didactic. Copila era chiar sora ucigaşului, care primise de la acesta filmarea cu oroarea pe care o provocase. Imediat ONG-ul a sesizat Biroul Pentru Protecţia Animalelor din cadrul IPJ Suceava, iar a doua zi s-au dus împreună la casa adolescentului criminal.

Până la urmă, tânărul le-a spus anchetatorilor că animalul din filmare nu a murit şi i-a dus acasă la el, unde le-a arătat un câine asemănător în curte.

Câinele care a supravieţuit a fost luat şi dus pentru îngrijiri la adăpostul ONG-ului. La un an de la crima şocantă, ancheta e aproape de final, iar tânărul, care are acum 18 ani, a fost reţinut pentru 24 de ore.

Acesta este al doilea caz din judeţul Suceava de reţinere a unui tânăr pentru maltratarea animalelor din acest an. Pe 6 ianuarie 2023, poliţiştii Biroului Pentru Protecţia Animalelor au reţinut un tânăr, în vârstă de 21 ani, care folosea iepuri vii pentru dresajul unor câini. După gratii a ajuns şi un pensionar austriac stabilit în judeţul Timiş, care a împuşcat, anul trecut, un câine fără stăpân. Acesta a fost judecat, de Curtea de Apel Timişoara, şi condamnat definitiv la 2 ani şi 10 luni închisoare cu executare.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt