Turcan: Legea pensiilor, gata la final de 2022. În 2023, românii îşi vor putea accesa dosarul de pensie în format electronic

Turcan: Legea pensiilor, gata la final de 2022. În 2023, românii îşi vor putea accesa dosarul de pensie în format electronic

Ministrul Muncii, Raluca Turcan, a declarat miercuri seara la Digi24 că până la finalul anului viitor, România va avea o nouă lege a pensiilor. Totodată, spune ministrul, până la sfârşitul lui 2023, tot procesul de digitalizare al sistemului de pensii va fi gata, astfel încât fiecare persoană îşi va putea accesa propriul dosar în format electronic, oricând doreşte. 

„Un lucru pe care mi-l doresc foarte tare este să ajungem şi noi, în România, cum se întâmplă în alte ţări, ca atunci când dai o lege a pensiilor să nu se mai modifice vreo 50 de ani. Aşa este firesc, numai la noi se modifică de la an la an şi fiecare ciclu guvernamental vine cu noi propuneri şi noi viziuni în privinţa calculării şi majorării pensiilor”, a declarat ministrul Muncii.

Potrivit Ralucăi Turcan, prin reforma digitală a sistemului, oamenii vor putea să aibă acces oricând la propriul dosar electronic şi să vadă cât mai au de muncit şi de ce pensie ar putea să beneficieze.

Ministrul speră ca întreg procesul de digitalizare să fie finalizat până la finalul anului 2023

Prin PNRR sunt alocate 100 de milioane pentru digitalizarea sistemului de pensii, pentru îmbunătăţirea echipamentelor în toate casele de pensii dar şi pentru suplimentarea angajaţilor care să se ocupe de acest proces.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt