Trump schimbă tonul după violenţele de la Capitoliu: Sunt revoltat, vinovaţii vor plăti. Prioritatea mea e tranziţia de putere ordonată

Trump schimbă tonul după violenţele de la Capitoliu: Sunt revoltat, vinovaţii vor plăti. Prioritatea mea e tranziţia de putere ordonată

După o zi de haos care a zguduit America, preşedintele în exerciţiu Donald Trump, acuzat de preşedintele ales Joe Biden că a subminat democraţia, a lansat un apel - rar - la "reconciliere", condamnând un "atac odios" asupra Capitoliului, informează AFP, citat de Agerpres.

Într-o înregistrare video ce marchează o schimbare clară de ton, preşedintele republican s-a declarat "scandalizat de violenţa" creată de câteva sute de susţinători ai săi care au invadat miercuri sediul Congresului.

"Tocmai am trăit alegeri intense şi emoţiile sunt puternice", dar "trebuie să ne calmăm" a adăugat el, deşi în ultimele două luni Donald Trump a aţâţat spiritele inflamate, susţinând teorii ale conspiraţiei.

"Mă voi concentra acum pe o tranziţie ordonată şi liniştită a puterii", a asigurat Trump în acest mesaj foarte aproape de un discurs de recunoaştere a înfrângerii sale în alegeri, fără totuşi să o spună în mod explicit.

"Aş dori să încep prin a vorbi despre atacul condamnabil asupra Capitolului Statelor Unite. La fel ca toţi americanii, sunt revoltat de violenţa, nelegiuirea şi haosul creat.
America este şi trebuie să rămână întotdeauna o naţiune a legii şi ordinii. Manifestanţii care s-au infiltrat în Capitol au pângărit sediul democraţiei americane. Cei care aţi participat la acte de violenţă şi distrugere, nu ne reprezentaţi ţara.

https://www.youtube.com/watch?v=ENlL-Uru-cM

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt