Trotineta, marele duşman al şoferilor

Trotineta, marele duşman al şoferilor

Sunt 100 la sută ecologice şi te ajută să te strecori în traficul aglomerat. Trotinetele electrice au devenit, şi la noi, cel mai popular mijloc de transport alternativ. Odată cu succesul lor a luat proporţii însă şi numărul de accidente rutiere provocate de cei care le folosesc. Mulţi se cred regii şoselelor şi fac un slalom periculos printre maşini, iar unii nu cunosc nici cele mai elementare reguli de circulaţie. Specialiştii spun că vinovate sunt şi autorităţile, care nu au venit cureguli mai clare şi o legislaţie mai dură.

Acest tânăr din Timişoara circulă nestingherit cu peste 60 de kilometri pe oră, în condiţiile în care viteza maximă pe trotinetă nu trebuie să depăşească 25 de km. Şi nu este singurul. Zilnic, mulţi români îşi riscă viaţa şi o pun în pericol şi pe cea a şoferilor. În ultimii 4 ani, numărul accidentelor grave de circulaţie în care au fost implicate trotinete a crescut de aproape 20 de ori. 13 oameni au murit şi 200 au fost răniţi.

Şoferii spun că au de -a face zilnic cu astffel de cazuri.

Cel care conduce un astfel de vehicul trebuie să aibă minimum 14 ani, îi este interzis să transporte şi alţi pasageri şi nu are voie să folosească gadgeturi, inclusiv căşti audio. De asemenea, trotinetele trebuie prevăzute cu semnalizare. Specialiştii spun însă că nu este de ajuns, iar autorităţile au partea lor de vină, pentru că nu schimbă legislaţia.

Amenzile pentru conducătorii trotinetelor pot ajunge la 1160 lei.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt