Trofeul ursului Arthur a rămas în ţară. Ministrul mediului nu-i găseşte vreo vină prinţului din Austria: „A fost invitat”

Trofeul ursului Arthur a rămas în ţară. Ministrul mediului nu-i găseşte vreo vină prinţului din Austria: „A fost invitat”

Prinţul din Austria nu este vinovat pentru că l-a împuşcat pe ursul Arthur, spune ministrul mediului. Conform lui Tanczos Barna, de punerea în aplicare a autorizaţiei de vânătoare se ocupă membrii asociaţiei care a obţinut derogarea. În plus, prinţul nu a plecat în Austria cu trofeul lui Arthur, considerat cel mai mare urs identificat în România, a dat asigurări, joi seara, la Digi24, ministrul Tanczos Barna.

„Trofeul este în ţară. Blana şi craniul, asta înseamnă trofeu, din câte am înţeles. Nu, nu pleacă nici într-un fel din ţară. Nu va pleca, nu există aşa ceva. Nu poate pleca. Nu ştiu de ce a dat banii (prinţul - n.r.). Blana şi craniul sunt în judeţul Covasna, la acea asociaţie de vânătoare. Nu poate să plece din ţară. Este faptă penală dacă pleacă din ţară, nu poate pleca din ţară. Este o discuţie întreagă de ani de zile cu vânătorii de ce nu se poate scoate din ţară. Nu se poate! Punct”, a declarat ministrul mediului.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt