Tren de călători lovit de o locomotivă. Vitezometrul, blocat la 75 km/h

Tren de călători lovit de o locomotivă. Vitezometrul, blocat la 75 km/h

Accident feroviar mortal în gara din Galaţi. O femeie a murit şi alţi trei oameni au fost răniţi după ce trenul de călători în care se aflau a fost lovit chiar de locomotiva la care urma să fie ataşat. 75 de kilometri la oră avea aceasta în momentul impactului. Vă avertizăm că urmează detalii care vă pot afecta emoţional!

Cele 4 victime ale accidentului, şefa de tren, care a decedat, mecanicul si un conductor, dar si un pasager, erau în vagonul lovit de locomotiva scapata de sub control. Toţi asteptau sa se formeze garnitura de tren care pleca din Galaţi spre Mărăşeşti. La locul accidentului, lucrurile s-au precipitat, iar informaţiile erau neclare. Nici angajatii CFR nu aveau raspunsuri la ceea ce tocmai se intamplase, iar în gara s-a instalat haosul.

La faţa locului, salvatorii au găsit dezastru. Şefa de tren, in varsta de 53 de ani, se afla pe scara vagonului in momentul impactului Şi a fost aruncată pe peron. Celelalte trei victime, pasagerul, mecanicul şi celalalt conductor, grav raniti, au fost transportati cu ambulanţa la spital.

La o zi după accident, medicii spun că răniţii sunt bine. Unul dintre ei chiar a fost externat. Familia femeii moarte a aflat din întâmplare că aceasta a avut un accident. Fiica , in varsta de 14 ani, a sunat-o, iar la telefon a răspuns un politist.

Poliţiştii şi criminaliştii au făcut cercetare la faţa locului, dar nici ei nu aveau prea multe răspunsuri. Ulterior s-a stabilit că vitezometrul locomotivei a răms blocat la 75 km pe oră. În cauză s-a întocmit dosar penal pentru ,,distrugere sau semnalizare falsă", "ucidere din culpă" şi ,,vătămare corporală din culpă".

Locomotiva implicată în acest accident a mai avut un eveniment în 2013, când a lovit o maşină pe calea ferată.

foto: Pro Lider FM

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt