Tren cu tehnică militară, deraiat la Brașov - Prima News

Tren cu tehnică militară, deraiat la Brașov

La nici o săptămână de la accidentul feroviar din Teleorman, un nou incident s-a petrecut pe calea ferată. De această dată în județul Brașov. Un tren cu 11 vagoane care transporta vehicule militare a deraiat aseară. Momentul a fost filmat de un șofer care oprise la trecerea cu calea ferată. Nimeni nu a fost rănit, circulația a fost însă oprită.

Incidentul a avut loc în apropierea gării Beia din județul Brașov. Pe imaginile surprinse de șoferul care aștepta la trecerea cu calea ferată se vede cum penultimul vagon al garniturii sare de pe șine. Mecanicul a frânat, iar trenul a rămas blocat pe calea ferată.

Vagonul a deraiat din cauza unui lanț desprins care a căzut pe șină, chiar în dreptul roților. Lanțul era folosit la fixarea blindatelor pe vagoane și ar fi căzut de pe platforma celui de-al nouălea vagon. Al zecelea a deraiat. Șina s-a rupt pe o porțiune de câteva zeci de metri. Din fericire, nimeni nu a fost rănit. La fața locului au ajuns militari care au asigurat perimetrul, dar și polițiștii de la Criminalistică.

Garnitura, formată din cele 11 vagoane, transporta mai multe camioane militare și blindate ale Batalionului 341 Infanterie de la Topraisar, județul Constanța. Acestea urmau să fie folosite în cadrul unui exercițiu al armatei, în poligonul Cincu. Circulația trenurilor în zonă s-a desfășurat pe un singur sens până spre dimineață. Autoritățile au deschis dosar penal și încearcă acum să afle cu exactitate cum s-a produs incidentul.

Total
0
Shares
Total
0
Share