Tren cu tehnică militară, deraiat la Braşov

Tren cu tehnică militară, deraiat la Braşov

La nici o săptămână de la accidentul feroviar din Teleorman, un nou incident s-a petrecut pe calea ferată. De această dată în judeţul Braşov. Un tren cu 11 vagoane care transporta vehicule militare a deraiat aseară. Momentul a fost filmat de un şofer care oprise la trecerea cu calea ferată. Nimeni nu a fost rănit, circulaţia a fost însă oprită.

Incidentul a avut loc în apropierea gării Beia din judeţul Braşov. Pe imaginile surprinse de şoferul care aştepta la trecerea cu calea ferată se vede cum penultimul vagon al garniturii sare de pe şine. Mecanicul a frânat, iar trenul a rămas blocat pe calea ferată.

Vagonul a deraiat din cauza unui lanţ desprins care a căzut pe şină, chiar în dreptul roţilor. Lanţul era folosit la fixarea blindatelor pe vagoane şi ar fi căzut de pe platforma celui de-al nouălea vagon. Al zecelea a deraiat. Şina s-a rupt pe o porţiune de câteva zeci de metri. Din fericire, nimeni nu a fost rănit. La faţa locului au ajuns militari care au asigurat perimetrul, dar şi poliţiştii de la Criminalistică.

Garnitura, formată din cele 11 vagoane, transporta mai multe camioane militare şi blindate ale Batalionului 341 Infanterie de la Topraisar, judeţul Constanţa. Acestea urmau să fie folosite în cadrul unui exerciţiu al armatei, în poligonul Cincu. Circulaţia trenurilor în zonă s-a desfăşurat pe un singur sens până spre dimineaţă. Autorităţile au deschis dosar penal şi încearcă acum să afle cu exactitate cum s-a produs incidentul.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt