Trei români morţi în Slovenia

Trei români morţi în Slovenia

Trei români au murit în Slovenia după ce autocarul cu care mergeau spre Italia s-a răsturnat în şanţ. Alţi patru au ajuns la spital, însă doar trei dintre ei au rămas internaţi pentru investigaţii suplimentare, potrivit medicilor sloveni. În autocarul cu numere de Braşov erau în total 29 de români. Ceilalţi 22 de pasageri îşi vor continua călătoria cu un alt autocar pus la dispoziţie de compania de transport. Atenţie, urmează imagini şi detalii care vă pot afecta emoţional!

Potrivit autorităţilor slovene, autocarul s-a răsturnat în jurul orei 5 , pe autostrada A5, între localităţile Gancani şi Murska Sobota. Acesta venea din Ungaria şi se deplasa către Italia. Din păcate, trei dintre pasageri au murit.

Din primele date ale poliţiei şoferul a pierdut controlul volanului şi a părăsit şoseaua. Autocarul, împreună cu remorca de bagaje s-au răsturnat într-un şanţ aflat la câţiva metri sub nivelul autostrăzii. Momentan autorităţile nu cunosc motivul pentru care şoferul nu a mai putut controla autocarul. La faţa locului a ajuns şi o echipă consulară.

Poliţia din Slovenia a anunţat că vor urma două inspecţii tehnice. În timp ce una va urmări starea tehnică a vehiculului, cealaltă se va îndrepta asupra celor trei şoferi. Ceilalţi 22 de pasageri ai autocarului au primit apă şi sandvişuri din partea autorităţilor slovene şi îşi vor continua drumul către Italia cu un nou autocar pus la dispoziţie de compania de transport.

Oficialii MAE au anunţat şi un număr de telefon la care românii care se află într-o situaţie dificilă si urgenta in Slovenia pot suna pentru indrumare.

foto: captură video

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt