Trebuie să investim pentru ca economia să meargă înainte cu motoarele turate în cât mai multe sectoare

Trebuie să investim pentru ca economia să meargă înainte cu motoarele turate în cât mai multe sectoare

Preşedintele Klaus Iohannis a transmis, miercuri, un mesaj în cadrul celei de a X-a ediţii a Romanian Business Leaders Summit, în care afirmă că este nevoie de investiţii pentru ca economia naţională să meargă înainte cu motoarele turate în cât mai multe sectoare, precum infrastructura, energia, agricultura şi industria.

"Pandemia de COVID-19, criza energetică şi, mai nou, războiul din vecinătatea ţării noastre au determinat şi o reevaluare a direcţiei şi viziunii de alocare a resurselor, de la un orizont pe termen scurt la perspective sustenabile pe termen mediu şi lung. Soluţia sustenabilă vizează mobilizarea masivă a investiţiilor din fonduri europene şi resurse naţionale. Astfel, provocarea esenţială constă în implementarea accelerată a investiţiilor, la standarde de calitate şi cu efecte de antrenare pe termen lung. Numai aşa putem simţi beneficiile unei politici pro-investiţii, deja asumată de Guvern prin prevederile bugetare de aproape 7% din PIB pentru investiţii. Trebuie să investim pentru ca economia naţională să meargă înainte cu motoarele turate în cât mai multe sectoare, precum infrastructura, energia, agricultura şi industria, chiar dacă nu toate resursele investite astăzi vor avea rezultate vizibile imediat, ci mai degrabă pe termen mediu şi lung", a afirmat şeful statului în mesajul care a fost prezentat de consilierul prezidenţial Cosmin Marinescu.

Iohannis şi-a exprimat încrederea că pachetul de măsuri economice şi sociale, anunţat recent de Guvern, va reuşi să concilieze protecţia categoriilor sociale vulnerabile şi susţinerea pro-activă a mediului de afaceri cu exigenţele de stabilitate financiară şi bugetară.

"În acest sens, trebuie să dăm dovadă de realism şi pragmatism şi să ne pregătim, totodată, pentru o nouă "normalitate", atunci când măsurile de intervenţie îşi vor fi încetat aplicabilitatea", a adăugat Iohannis.

În opinia preşedintelui, este încurajatoare creşterea economică de pe trimestrul I al anului, peste aşteptări în raport cu prognozele.

agerpres.ro

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt