Tratamente esențiale pe care să le faceți ASTĂZI la cireș, vișin și prun - Prima News

Tratamente esențiale pe care să le faceți ASTĂZI la cireș, vișin și prun

Toți agricultorii care au cireși, vișini sau pruni, indiferent dacă sunt profesioniști sau amatori, cunosc faptul că stropirea pomilor cu diferite substanțe este necesară pentru a preveni sau înlătura anumite boli.

Pentru că suntem în plin sezon al pomilor fructiferi și mai avem doar puțin până când vom gusta din roadele lor, venim în sprijinul dumneavoastră cu câteva sfaturi legate de stropirile care trebuie făcute în această perioadă, pentru a vă asigura că pomii sunt sănătoși, iar fructele vor fi pe măsură.

”Mai în toată țara au înflorit, în perioada aceasta, cireșul, vișinul și prunul. Când încep să se scuture florile, faceți o combinație între un insecticid și un produs pe bază de cupru. Aici noi adăugăm insecticidul pentru afide și pentru viespea prunului sau musca cireșelor și pătarea roșie. Acestea sunt principalele necazuri care se pot instala la prun, cireș și vișin”, a precizat dr. ing. Horia Ghibu, specialist în protecția plantelor, în emisiunea ”Ce vor plantele”.

Pentru o explicație mai detaliată, precum și pentru multe alte informații prețioase în privința tratării pomilor sau a culturilor de legume, vă invităm să urmăriți înregistrarea integrală a emisiunii, pe canalul de youtube Agro TV.Total
0
Shares
Total
0
Share