Tramvaie noi, linii vechi

Tramvaie noi, linii vechi

Scaune noi, port USB pentru încărcarea telefoanelor mobile şi camere de supraveghere! Greu de crezut însă toate
acestea se găsesc în cel mai nou tramvai care circulă de acum pe linia 41 din Capitală. Este o garnitură modernizată de la zero pentru care s-au cheltuit 500 de mii de euro. Asta în condiţiile în care un tramvai nou costă 2 milioane de euro, spune directorul STB. Călătorii sunt încântaţi de schimbare, dar spun că e nevoie ca toate vechile garnituri să fie reabilitate pentru că preţul biletului s-a scumpit. Între timp la Iaşi a fost pus pe şine primul tramvai electric din oraş.

Capitala are de acum 3 tramvaie modernizate cap-coadă. Pe unul dintre ele bucureştenii l-au găsit deja pe traseu. E verde şi în exterior şi în interior.

Aşteptările nu au fost în zadar. Tramvaiul e nou nouţ, verde ca viaţa, spune o călătoare.

Tramvaiul verde are şi facilităţi la care oamenii nici nu puteau spera până acum.

Cât despre celelalte 40 de garnituri care circulă pe această linie, bucureştenii nu au niciun cuvânt de laudă.

Acest tramvai generează costuri de 2 ori mai mici faţă de unul obişnuit, iar echipamentul de tracţiune este unul nou, spune directorul STB. Adrian Criţ promite că modernizările şi achiziţiile noi nu se vor opri aici. Urmează să fie modernizaţi 50 de kilometri de cale de tramvai.

S-a aprobat şi o achiziţie de 100 autobuze electrice şi ar urma să se cumpere şi alte 100 de troleibuze, promit oficialii.

La câteva sute de kilometri, la Iaşi, după 44 de ani există primul tramvai electric ce a ieşit deja pe traseu.

Alte 16 tramvaie vor fi achiziţionate pentru aproximativ 33 de milioane de euro şi vor ajunge pe traseu până la finalul anului. Noile garnituri sunt mai silenţioase, iar capacitatea este 2 sau 3 ori mai mare decât cele vechi. Diferenţa este foarte mare chiar şi pentru un vatman cu multă experienţă.

În total Iaşul va beneficia de 76 de mijloace de transport electrice, în valoare de aproximativ 462 de milioane de lei.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt