Tragedie la mină. Maşină răsturnată, 3 morţi şi 10 răniţi

Tragedie la mină. Maşină răsturnată, 3 morţi şi 10 răniţi

Treo oameni au murit şi alţi opt au fost răniţi după ce o maşină care transporta muncitori s-a răsturnat într-o carieră minieră din Gorj. În autovehicul se aflau 25 de persoane. A fost activat planul roşu de intervenţie, însă misiunea de salvare a fost îngreunată de zona neaccesibilă. Multe dintre dintre victime au fost transportate cu elicopterul SMURD la spital. Vă avertizăm că urmează imagini şi informaţii cu un puternic impact emoţional!

Accidentul a avut loc la cariera Jilţ Sud, din Complexul Energetic Oltenia. 25 de muncitori erau transportaţi cu o maşină în zonă, numai că, la un moment dat, autovehiculul a căzut de pe podeţul unde se afla chiar în cariera minieră. 3 persoane au murit, iar alte 8 au fost rănite în urma impactului.

Misiunea de salvare a fost una grea. Zona este greu accesibilă, aşa că victimele au fost aduse cu mijloace de transport ale carierei miniere pe o platformă de unde au putut fi preluate de echipajele medicale.

10 persoane au fost transportate la spital. 2 dintre ele au ajuns la Craiova cu elicopterul SMURD. Rudele şi muncitorii acuză conducerea de condiţii impropii de muncă şi spun că maşinile care îi transportau la cariera minieră nici măcar nu erau abilitate să facă acest lucru.

Directorul Complexului Energetic Oltenia se scuză şi spune că nimeni nu i-a obligat pe muncitori să se urce 25 într-o maşină. Anchetatorii urmează acum să stabilească cauza exactă a accidentului, iar vinovaţii vor fi traşi la răspundere.

foto: captură youtube

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt