Tot mai mulţi adolescenţi, victimele drogurilor

Tot mai mulţi adolescenţi, victimele drogurilor

În România, 9 adolescenţi din 100 recunosc că au consumat droguri cel puţin o dată. Scade şi vârsta celor care decid să încerce pentru prima oară substanţe interzise. Iar pandemia a contribuit la extinderea fenomenului, care a luat amploare cât timp oamenii au stat închişi în case.

Autorităţile vor să vină în ajutorul tinerilor cu astfel de probleme şi au deschis în Bucureşti un centru unde dependenţii, dar şi părinţii lor, primesc ajutor de specialitate în aşa fel încât să renunţe la droguri până nu e e prea târziu.

Sunt doar o parte dintre mărturiile adolescenţilor care s-au luptat cu drogurile. Au trecut printr-o perioadă extrem de grea, dar au reuşit să o depăşească cu ajutor de specialitate. Numărul de cazuri e însă în continuă creştere. În ultimii doi ani a scăzut foarte mult şi vârsta celor care consumă droguri pentru prima oară. Copiii le încearcă şi de la 13 ani.

În Bucureşti, Asociaţia Zi de Bine a început un proiect care se numeşte (IN)dependenţE. Adolescenţii depedenţi şi părinţii lor pot primi, într-un centru de informare, suport şi sfaturi. Angajaţii centrului merg pe teren, îi depistează pe cei care nu vor să ceară ajutor şi îi conving să urmeze tratament.

Conform ultimelor date de la Agenţia Naţională Antidrog, doar în Bucureşti sunt înregistraţi 10.000 de oameni depedenţi de droguri.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt