Tot mai multe spitale devin focare de Covid-19 - Prima News

Tot mai multe spitale devin focare de Covid-19

Numărul focarelor de Covid-19 în spitale este în creștere. La iași, numai în ultimele 24 de ore au fost confirmate două astfel de focare la Secțiile ATI și UPU de la Spitalul de Neurochirurgie. Aici sunt 15 cadre medicale care acum sunt în izolare la domiciliu sub monitorizarea medicilor de familie. Al treilea focar este la un agent economic.

Cu două focare în spital, conducerea de la neurochirurgie caută soluții pentru ca tratarea pacienților să nu fie afectată. 15 la sută din personal este infectat și restul e repartizat astfel încât să facă față situației actuale.

Sirena ambulanței sună des iar personalul medical încearcă să preia cât mai repede fiecare pacient în parte.

Așa este în fiecare zi pentru personalul de la Spitalul de Neurochirurgie din Iași. La nivel național, 1 caz din 25 vine din rândul cadrelor medicale, ia 1 deces din 200, tot din aceeași categorie, ceea ce este enorm.

Totodată, la Iași, gradul de ocupare al paturilor, inclusiv a celor de la terapie intensivă, din unitățile suport covid este rămâne unul ridicat. 539 de locuri sunt ocupate, dintre care 67 sunt paturi din ATI.Total
0
Shares
Total
0
Share