Tot mai aproape de ieşirea din pandemie

Tot mai aproape de ieşirea din pandemie

Respirăm tot mai mult aerul de libertate, după aproape doi ani dificili de pandemie! "Vor dispărea toate restricţiile atunci când vom ieşi din starea de alertă"!, a spus astazi Ministrul Sănătăţii, iar acest termen va fi unul cât mai rapid. Vom scăpa de mască în spaţiile exterioare tot odată cu ridicarea stării de alertă, şi este posibil să nu mai fim obligaţi să o purtăm la interior. În acelaşi timp, recuperarea pacienţilor care au rămas cu sechele după boala covid trebuie să fie o prioritate în perioada următoare, spune Alexandru Rafila, iar în acest sens s-ar putea deschide mai multe centre de specialitate.

Vor dispărea toate restricţiile care au fost luate în perioada stării de alertă, spune Ministrul Sănătăţii. Ridicarea stării de alertă depinde însă de o condiţie esenţială:

Menţinerea şcolilor deschise a fost o decizie corectă, spune Profesorul Rafila, mai ales pentru dezvoltarea normală din punct de vedere fizic şi psihic a copiilor. Întrebat dacă şi în România, aşa cum se întâmplă deja în
Marea Britanie, infecţia cu Omicron ar putea fi tratată la fel ca o simplă răceală, Ministrul Sănătăţii a explicat că impactul bolii asupra populaţiei este factorul în funcţie de care se va decide acest lucru.

Portul măştii la exterior nu va mai fi obligatorie odată cu ridicarea stării de alertă, şi nici la interior. În spaţiile închise, spune Ministrul, acest obicei ar trebui însă continuat din respect pentru colegii de muncă. Urmările pandemiei nu sunt deloc de neglijat însă. În acest sens în perioada următoare ar putea fi organizate mai multe
centre de recuperare pentru cei care au rămas cu sechele după boala covid 19.

În ultimele 24 de ore aproape 19.000 de români au fost confirmaţi cu covid , şi, din păcate au fost raportate şi 157 de decese. 7 pacienţi dintre cei care au murit din cauza covid 19 nu aveau şi alte boli asociate. De asemenea, din totalul pacienţilor internaţi pe secţii 692 sunt copii. 18 dintre aceştia sunt internaţi în secţiile de ATI. În acest oment cea mai ridicată rată de incidenţă este în Capitală: 38, 2!

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt